top of page
IMG_1154.JPG

Tips og råd 

Her finner du tips og råd fra vår daglig leder Selina, hvor vårt mål er at du enklere kan finne frem til hvilke produkter du trenger og hvordan du bør behandle ulike hudtyper.

Derfor skal du bruke SPF hele året. 

Solens UV-stråling står for det aller meste av hudens aldring. Til og med små mengder UV-stråling bryter ned kollagen og elastin i huden. 

Store mengder UV-stråling ødelegger huden og gir tydelige aldringstegn som løs\slapp hud, rynker og forstørrede porer. (Dette kalles fotoaldring). 

Jo lysere hud du har jo mer blir huden påvirket av fotoaldring. 

Solkrem er for å forebygge aldringstegn og kan ikke reversere tegn. 

UV-A stråling stoppes ikke av skylag og glass. Det vil si at solen påvirker huden selv om det er grått vær eller om du sitter i bilen.  Det er derfor viktig å bruke minimum SPF 20 hele året.  Om våren og sommeren anbefales det å bruke SPF 30 eller høyere. 

UV-A stråling står ansvarlig for fotoaldring, brunfarge og kreftdannelse. 

UV-B stråling gir rød farget og solbrent hud. 

HEV-lys er stårling fra mobil og PC som også er ansvarlig for fotoaldring. 

Det anbefales å bruke ca en femkroning størrelse med solkrem i ansiktet, en halv time før du skal ut i solen. Og deretter påføre nytt lag hver andre time hvis du er ute. 

Den beste beskyttelsen er får du med en kombinasjon av kjemisk filter og fysisk filter i solkremen. Sjekk også at den har full UV-A beskyttelse og gjerne beskytter mot HEV lys også. Det er ikke alle solkremer som har dette. 

Mange har en dagkrem med faktor i, dette er ment til den daglige beskyttelsen hele året. En dagkrem har også ingredienser som skal pleie huden, og da stjeler disse ingrediensene plassen til solbeskyttelsen. 

En ren solkrem anbefales derfor å bruke hvis du skal være lenge ute og på våren og sommeren.  

Anbefalte solprodukter